2012/12/05

Day 37: 食生活/You are what you eat

2012年12月5日水曜

師走も5日目、寒さが身に沁みます。

・・・季節が真逆の南半球のはずですが、この寒さはどうしたことでしょう。寒くてベッドから出られません。昨日は鼻水が止まらず、しかし「風邪かもと思ったが最後」という病は気から理論を信じて、

私(体)が急な気温の変化に一生懸命適応しようとしている!
私(こころ)も頑張らなくっちゃ!

と自分で自分を奮い立たせて、何とか深夜2時までの10時間労働を終えました。
今日も寒さに震えてはいますが、鼻水は止まっています。

何と言っても体は資本なので、食べ物や環境には気を遣ってあげたいところですが、如何せんガサツで偏食なもので、生傷は絶えないしまともな食生活を送っているとも言い難いです。

バイトおよびシェア生活が安定してきた今の食生活は、大体こんな感じです。

朝食: 11時頃まで寝ているので、食べない。
昼食: 昨晩の賄飯の残りか、セロリ、ヨーグルト、リンゴ、梨、バナナなど。
夕食: 客足が引いてくる23時くらいに、シェフが「何か食べる?」と訊いてくれる。たまに外れるけれど、カツカレーだと大当たり。ソフトシェルクラブやサーモンの刺身のせご飯だったときは小躍りしました。

客足によっては深夜1時に食べることもありますし、バイトの前にお菓子やアイスクリームを食べたり、バイト先で姉妹店からタピオカミルクティーをもらってきたり、オーダーミスしたデザートや料理をもらったり、作り間違えたドリンクを自分で飲んだり・・・何だかんだで結構な量を、しかも不規則に食べています。そして間違いなく糖分過剰摂取気味です。

昨日の立ちくらみは、貧血か糖分過多かコンタクトが合っていないかのどれかでしょう。
健康あってこその心身活動およびProject 31ですから、そろそろ31歳らしい食生活を心掛けたいと思います。

と言ってるそばから、大家のショッピングカートを借りて買い物に行き、調子に乗っていろいろ買い込んだら、結局はこんな内容でした。


料理しようという意気込みは、フライパンからのみ微かに感じ取ることができます。
他は口に入れるだけの品々ですね。うん、私らしい。

さて、道具は揃いました。意気込みも無理やり見て取れます。残るは実践のみ!




2012. 12. 5 Wed.

My eating habit hasn't always been a very healthy one, but at least I did eat within reasonable time schedule: breakfast in the morning, lunch during daytime, and dinner at nighttime. Now I'm eating so randomly and between noon and 2 am, which cannot be a healthy cycle. On top of that, the content of my diet just cannot be healthy at all, with too much grease, sugar, milk, and carbs. (Don't get  me wrong, though. I am very much grateful for the free food I get at work. No complaints about that.)

So I go shopping and buy some apples, pears, bananas, yogurt, celery, and well, ice cream and chips, too. I do want to eat healthy, but (here goes my excuse and you saw it coming, right?) I don't want to press myself too much to a point where I get stressed out. A sound mind in a sound body, and vice versa. I want to stay as stress-free as possible for the best performance and hospitality.

I am what I eat.
And they say our body gets fully renewed in three months. After three months of eating and drinking anything Australian-made, what will become of my body, I wonder? I shall wait and see.


P.S. The ice cream in the pic (in a black 1-litre bucket) is called Connoisseur, and is simply marvelous!! The flavor I got is a coffee ice cream with chocolate-coated almonds and Grand Marnier swirls. Just GORGEOUS! Reminds me of Starbucks ice creams I so loved back in the US. Those were the days...


0 コメント:

コメントを投稿